A Praktiker Kft. Magyarországon a barkácsáruházak egyik legismertebb és legmeghatározóbb márkája, amely hosszú múlttal és tapasztalattal rendelkezik. A vállalat nagy léptekkel haladt előre az elmúlt években, teljesítve a megnövekedett vásárlói igényeket. Mind mennyiségben, mind minőségben fejlesztette személyzeti létszámát, újragondolta és újraindította számos érdekes projektjét azzal a céllal, hogy vevőit minél magasabb szinten kiszolgálhassa és megtarthassa helyét Magyarország sikeres vállalkozásai között. 

Magyarországon 1998-ban kezdte el terjeszkedést első áruháza megnyitásával az M3-as bevezető szakasz mellette Budapesten. Magyarországon jelenleg 19 áruházzal rendelkezik az alábbi városokban: Budapesten három áruház, emellett Budaörsön, Békéscsabán, Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokok, Szombathelyen, Vecsésen és Zalaegerszegen. Tevékenységét tekintve nagy alapterületű áruházakban barkácspiaci termékek kiskereskedelmével foglalkozik. A forgalmazott termékkörök között jellemzően a szerszám, szaniter, villamossági, jármű, építőanyag, fa, kertészeti, háztartási, festék és dekor iparcikkek találhatóak meg, azaz minden, amely egy ház és lakás építéséhez, szépítéséhez, karbantartásához hozzátartozik. Emellett szolgáltatásait tekintve is széleskörű kínálattal rendelkezik. 

Valamennyi dolgozója abban hisz, hogy az emberek többsége szereti maga körül a rendezettséget, a gondozottságot és szívesen tesz azért, hogy környezete épüljön, szépüljön. Ehhez kíván partner lenni széles áruválasztékkal, minőségi termékekkel és jó árakkal, illetve praktikus ötletekkel.